Pojasnimo malo gornji tekst – pojam “genijalnost” unutar nas, o kojem se govori u tekstu odnosi se na našu unutrašnju snagu i mudrost. Beskrajnu, čistu kreativnu energiju i inteligenciju kojom možemo usmjeriti svoje živote u željenom smjeru i ostvariti naše potencijale.

 

Pojam “smeće” odnosi se na sva moguća nametnuta i iskustveno usvojena uvjerenja te obrasce ponašanja koji emotivno obojeni (manifestacijama ljubavi ili straha) rezultiraju mislima, riječima i djelima kojima ne ostvarujemo naše potencijale.

 

Pod potencijalima podrazumijevam odlučnost u prepoznavanju, samo-priznanju i čišćenju “smeća” iz naših vlastitih života te usmjeravanju istog u pozitivnom željenom smjeru. Koordinirana, odlučna promjena misli, riječi i djela mijenja našu vibraciju te sve ishode životnih situacija. Prevelikim entuzijazmom u dostizanju cilja možemo postati brzopleti i previdjeti dio “smeća” koje smo trebali počistiti, što rezultira dodatnom lavinom istog ili sličnog te nas vraća na početak.

 

Ako se vratite na dno, nije se mudro obeshrabriti i odustati jer time dajete dodatnu snagu “smeću” koje će vas i dalje nemilosrdno zatrpavati, a samim time odbacujete svoju “genijalnost” i mogućnost ostvarivanja svojih potencijala. Budite uporni i “Svijetlo će uistinu biti vaše!”