Točka privlačenja je kompaktan koktel dobiven miješanjem svih naših dosadašnjih životnih iskustava te misli i emocija koje su se događale za vrijeme proživljavanja iskustava, kao i nakon njih. Kroz ta iskustva stvorili smo i/ili usvojili razna uvjerenja kao i sustave vrijednosti – odnosno obrasce ponašanja koji nas određuju kao osobu kakva momentalno jesmo.

 

Tok misli uzrokovan podražajem X (događaji, želje…) te vaš emotivan odnos prema njemu, stvara određenu rezonantnu vibraciju s misaonim objektima – kojom u svoj život privlačite ljude, stvari, okolnosti ili događaje te koja u konačnici rezultira kreiranjem, kao i mogućnosti re-kreiranja vaše vlastite stvarnosti, odnosno života u svim njegovim segmentima.

 

“Teoretski sve to lijepo zvuči, malčice je drugačije u praksi.”

 

Kako bismo iskoristili maksimalne beneficije koje teorija Zakona privlačenja može učiniti za nas i naše živote u praksi te promijenili našu točku privlačenja (ukoliko nismo zadovoljni s trenutačnim stanjem), nije dovoljno samo pozitivno razmišljati i znati da lajk privlači lajk, potrebno je biti u skladu sa sobom i apsolutom – svjesno odrediti putanju, odnosno vlastitu misiju i viziju te uložiti “trud + vrijeme = rad (akcija)”. Odrediti kvalitetne “dominantne misli” i ustrajati u instalaciji novog, boljeg načina razmišljanja.

 

“Život ionako počinje na kraju vaše sigurne zone.”

 

Sve ovo naizgled može djelovati vrlo jednostavno i kroz ovaj kratki uvod dotakao sam samo vrh ledene sante. Ova teorija objedinjuje mudre misli starih majstora i učitelja, usko je povezana s duhovnosti, sociologijom, psihologijom, neuroznanosti i kvantnom fizikom, kao i s bićem apsoluta unutar apsoluta koje traži svoj smisao i svrhu.

 

Završit ću tekst s odlomkom iz članka “Mudro korištenje Um-a” prijateljice i suradnice Dunje Horvat:

 

“Svi smo energija. Naše tijelo sastoji se od atoma, a oni od sitnijih čestica koje vibriraju. Sve se sastoji od energije i vibrira. Pod mikroskopom se vidi da smo energetsko polje. Mi smo energija koja vječno postoji. Energija se ne može stvoriti ili uništiti. Uvijek postoji, samo mijenja oblik. Sveukupna energija vibrira na različitim frekvencijama.

 

Dok razmišljate o bilo čemu, stvarima i ciljevima koje želite ili ne želite, odašiljete vibraciju odabranog cilja ili stvari. Privlačite taj predmet ili događaj prema sebi, svojoj vibraciji. Kad se usredotočite na nešto (bilo da to želite ili se bunite protiv toga, a razmišljate o tome), to vibrira prema vama…”