Indija je domovina Hatha, Ashtanga yoge-kompletnog sustava osobnog razvoja sa naglašenim holističkim pristupom čovjekovu zdravlju. Prepoznajući multidimenzionalnost čovjekova bića svakom njegovu dijelu posvećuje posebnu pažnju.Fizičke vježbe (asana) otklanjaju mišićne blokade i tenzije dok vježbe disanja (pranayama) uspostavljaju energetski balans, duboka relaksacija popraćena pozitivnim afirmacijama i kreativnom vizualizacijom (yoga nidra) izvanredan su lijek i pomoć kod mnoštva psiho-somatskih poremećaja. Moderna Power yoga svojim kardio efektom i dinamičkim vježbama (vinyasa) oblikuje idealnu figuru i optimalno održava željenu tjelesnu težinu.

 

Srednji i Bliski Istok daruju nam Trbušni ples, dragulj kulture orijenta. Duboko ukorjenjen stopalima u zemlji s naglašenim kretanjima zdjelice, kukova i trbušnih mišića blagotvorno djeluje na unutrašnje organe i eliminaciju mnoštva karakterističnih „ženskih“ zdravstvenih problema. “Belly dance fitness“ ili Plesni fitness kombinira tradicionalni ples sa aerobnim pristupom i tako snažno povećava snagu i kondiciju vježbača rezultirajući izvanrednim općim zdravstvenim stanjem.

 

Iz Kine nam dolaze Tai Chi Chuan i Chi kung (Qigong), borilačka i zdravstvena vještina kojom povećavamo naš energetski potencijal i osobnu snagu. Opuštajućim vježbama usklađenim s dubokim disanjem uspostavlja se skladan protok vitalne energije koji dovodi do psiho-fizičkog balansa i samim tim do optimalne prevencije i eliminacije različitih bolesti.

 

Duhovna Hipnoterapija, kako se prakticira u Centralnoj Aziji, Indiji i Indoneziji također je jedan od programa Centra. Vrlo je efikasna u rješavanju različitih zavisnosti (pušenje,alkoholizam..) i postignuću idealne težine. Rješava lakše psihičke poremećaje (strahovi,anksioznosti..) te pomaže u razvoju poželjnih duševnih karakteristika (samopouzdanje,ciljevitost,bolje učenje..). Autohipnoza kao napredni trening daje polaznicima moćno oružje sveukupnog osobnog razvoja.

 

Zahvaljujući entuzijazmu i naporu,svi ovi sustavi samorazvoja i iscjeljivanja danas su dostupni i nama ovdje u Sisku i u Hrvatskoj! Programe Centra održavaju stručni voditelji sa svojim asistenatima uz prisustvo i superviziju ravnatelja. Voditelji neprestano usavršavaju svoje znanje i umijeće pohađanjem seminara i radionica, javnim nastupima i druženjima što i sam Centar obogaćuje i čini da neprestano raste i razvija se ka još višim razinama!

 

Osim praktičnog djelovanja na našoj regiji „Mandala Centar“ je uključen i u svjetske trendove globalnog poboljšanja zdravlja na svim razinama. United Nations World Health Organization (UNWHO ), Svjetska Zdravstvena Organizacija u sklopu svog programa “Move for Health”-“Pokretom do Zdravlja” aktivno podupire Tai chi chuan,chi kung,yogu i ostale orijentalne zdravstvene vještine.

 

Ponosni smo što možemo biti dio globalne transformacije svijesti kroz participiranje u programima Svjetskog dana zdravlja(WHD), Svjetskog dana Tai chi i chi kunga (WTCQD) i Svjetskog dana yoge(WYD) – kada se milijuni vježbača u cijelom svijetu ujedinjuju pod motom “One world-one breath”(”Jedan svijet-jedan dah”) u zajedničkoj namjeri i želji da bolest i patnju zamijene zdravlje, kreativnost i radost.

 

Centar potražite na FB stranicama, klik ovdje za Mandala Centar ili službenoj internet stranici www.mandalacentar.hr