Isječci:

 

Koristi ju svakodnevno kao pomoć pri postizanju ciljeva. Objašnjene su najčešće situacije i problemi s kojima se možeš susresti.

 

Možda misliš da nešto ne možeš. Ova knjiga će ti pomoći da savladaš svaki životni izazov lakše i brže. Za to ti treba znanje o bivanju u Jedinstvu, mudrost i postizanje ciljeva mislima, riječima i djelima.

 

Možeš biti ljut ili tužan, a možeš razmišljati što možeš učiniti da situacija bude bolja i biti dobro. Kada se ponašaš nezadovoljno, tužno ili si ljut možeš to promijeniti odlukom.

 

U kontaktu sa svojom unutrašnjom energijom osjetit ćeš se mirno, moćno i sigurno. U energiji Jedinstva u ljubavi postići ćeš uspjeh. Svaki trenutak bio dobar ili neugodan može biti iskorišten za dobre ciljeve, ideje i nove mogućnosti.

 

 

Poštovanje i ljubav prema sebi znači:

 

-osim da se zdravo hraniš,da nisi gladan, ni žedan

-da spavaš dovoljno, ne previše,

-da utopliš tijelo po zimi i lagano se obučeš kad je vruče, da se zaštitiš od sunca ili vjetra, da se oblačiš sukladno okolnostima,

– da učiš zbog sebe, da naučiš stvarati korisne stvari i postaneš stvaraoc, koristit će ti znanje odraslih i slobodne aktivnosti kao: izviđaći, robotika, radionice rada sa glinom, kućne radinosti i druge korisne aktivnosti,

-da se baviš sportom, da ne pretjeruješ u tome,

-da boraviš puno u prirodi,

-da ne provodiš slobodno vrijeme većinom pred televizorom i računalom jer šteti tvom zdravlju,

-da ne odustaneš zbog okolnosti života, roditelja, braće, prijatelja i da ne misliš da zbog njih nešto ne možeš, . -da se družiš sa dobrom djecom koja te neće tući, izrugivati, niti te tjerati da radiš što nije dobro ili što ne želiš,

-da ne piješ alkohol, ne pušiš cigarete i ne koristiš droge i stimulanse,

-da ne omalovažavaš i ne izruguješ se drugima jer je svatko u nečemu dobar te da ne tučeš druge,

-da si sretan i da uvijek tražiš rješenja.

 

Svi smo mi dio svemira i energije koja ga prožima. Tako smo svi skupa jedno u svemiru. Zato je važan doprinos svakog pojedinca. Nije dobro raditi nešto sebično i loše, iako drugi to rade. Potrudi se raditi dobro. Sve više djece će ti se pridružiti. Nije se dobro izgovarati na druge. Budi moćan, snažan, pun svjetla, energije i osjeti mir i snagu kako te preplavljuje. Odaberi znanje, stvaranje i mudrost, umjesto da budeš u krivom društvu. Odaberi što moraš promijeniti da bi te okolina slijedila u dobrim idejama.

 

Mudrost je najvažnija vještina koju sada trebaš usvojiti jer će ti olakšati odrastanje. Biraj svoje želje i ciljeve tako da poštuješ sebe. Nikad ne govori o sebi da nešto ne možeš.

 

Učini i ti što možeš u bilo kojem smislu da pokreneš veselje i ugodu u svom domu. Zamisli što bi tebe usrećilo, a što tvoju obitelj.

 

Ti si važan član svoje obitelji i jednako si zaslužan za stvaranje ugođaja u domu. Budi sretan i veseo da bi s lakoćom napravio sve kako treba. Osjeti bivanjem u Jedinstvu što ćeš sve napraviti i što bi bilo dobro da učiniš. Poduzmi sve što treba.

 

Razmišljaj u bilo kojem trenutku: Ja lako učim. Uživam u učenju. Odlično mi ide matematika. Sve razumijem i sretan sam. Ja sam odličan učenik.

 

Sada kada si stvorio uspješne slike o školi i učenju te razmišljao poticajno prijeđi na sljedeći korak. Nikad ne govori o sebi da nešto ne možeš. Ponavljaj da si uspješan i da ćeš odlično napraviti zadatke.

 

Kada si opušten i sretan lako ćeš shvaćati. Otvori oči i nauči. Ako gubiš interes, ponovi u sebi da s lakoćom učiš i ne odustaj dok ne naučiš.

 

Dunja Horvat se zalaže za mudar odgoj i kreativnost kroz ljubav, nenasilje i neograničene dječje i ljudske potencijale stvaranja. Svoje znanje o odgoju i duhovnosti ujedinila je u ovoj knjizi za roditelje. Pokrenula je udrugu Centar za osobni razvoj *Izvor*. Ayurvedski je terapeut, inženjer prehrambene tehnologije, učitelj zdrave prehrane i zdravih navika,bivanja, kreativnog stvaranja, svjesnosti i mudrosti u izborima, iscjeljivanja energijom Snage, plesom, pokretom i zvukom. Potiče zdravlje tijela, duha i uma, a ujedno je i majka četvero djece.