Primjenjujući ayurvedsko znanje u svakodnevnom životu, balansiramo um, duh i tijelo, živimo život u skladu s prirodom u sebi i oko sebe, te kreiramo uvjete za ostvarivanje svog punog potencijala. Ayurveda nas podučava kako na prirodan način ostvariti harmoničan, sretan i balansiran Život.

Osnovna razlika između Ayurvede i klasične medicine?

 

Osnovna razlika Ayurvede i drugih prirodnih pristupa liječenju?

Ayurveda drži kako nije sve što je dobro i zdravo – dobro i zdravo za svakoga. Ostali prirodni pristupi liječenja govore općenito što je zdravo a što nije. Samo Ayurveda objašnjava kako nije sve dobro – dobro za svakoga. Ayurveda ide korak dublje od svih, jer zdrave namirnice, ljekovito bilje i sve drugo prisutno u preporukama za zdrav život gleda energetski. Menta ili Neem izuzetno su zdrave biljke, ali puno više će odmoći nego pomoći osobama koje su po svojoj prirodi dominantno Vata doša.

Ayurveda drži da Zdrava prehrana nije jedini presudan faktor za Zdravlje… Isto tako za Zdravlje je bitno kako jedemo, bitno je što mislimo, bitno je kako živimo, što radimo (dok ne jedemo), s kim se družimo, kako provodimo vrijeme, kako spavamo i kad se ustajemo, bitno je koliko volimo, koliko ljubavi u srcu imamo…

 

POSJETITE AYURVEDSKE RADIONICE U ZAGREBU JOŠ OVAJ TJEDAN

Seminare vodi Tanja Kraljić Strgačić, Ayurvedska terapeutkinja

PRIRODNO PODIZANJE IMUNITETA Zagreb – petak, 21.11., od 18 do 20h

Naučit ćemo kako ojačati imunitet prehranom i dodacima prehrani, ljekovitim biljem, eteričnim uljima, bojama, mirisima i zvukom, te stilom Života. Kako jednostavnim dnevnim ritualima za cijelu obitelj, uživati hladne dane pred nama bez straha od viroze i gripe. Govorit ćemo o prirodnim antibioticima, kada ih i kako upotrebljavati. Svatko će sebi izraditi i jedinstveni, najbolji eliksir za podizanje imuniteta na bazi češnjaka, đumbira, limuna i meda. Ne propustite!

 

AYURVEDSKA KUĆNA APOTEKA Zagreb – srijeda, 26.11., od 18 do 20h

Često me polaznici pitaju – koji su to osnovni ayurvedski pripravci za zdravlje i dug život. Na ovom seminaru dobit ćete odgovore upravo na to pitanje. Upoznat ćemo se s osnovnim ayurvedskim napitcima, dodacima prehrani, čajevima, eliksirima, sirupima i drugim ljekovitim mješavinama s kojima uvelike možete pospješiti Zdravlje i kvalitetu Života. Kuhat ćemo CHAI, ukusni ayurvedski napitak od zagrijavajućih začina kojime se energiziramo i potičemo rad usporenih probavnih vatri zimi. Kušat ćemo Triphalu, najpopularniju ayurvedsku mješavinu koja se sastoji od tri biljke Amalaki, Bibitaki i Haritaki. Objasnit ću Vam mali ritual koji koristimo prilikom njezina konzumiranja. Naučit ćemo koristiti ayurvedska ulja.

 

SUPERHRANA; MALO HRANE, PUNO ZDRAVLJA I ENERGIJE Zagreb – srijeda 19.11., od 18 do 20h

Upoznat ću Vas s superhranom, prije svega iz našeg podneblja, zatim ayurvedskom, i na koncu najbolje od najboljeg iz cijelog svijeta. Superhrana nam daje obilje snage i energije, prevenira i liječi mnoge bolesti pa čak i rak, te tumore. Jača imunitet, ublažava stres… Odlična je za sportaše, zaposlene, bolesne, te sve koji žele imati više energije i živjeti zdravije.

 

Ukoliko želite saznati više o Ayurvedi i posjetiti neki od seminara, više informacija možetete dobiti na www.ayurvedomdozdravlja.com ili na fb stranicama Ayurvedom do zdravlja.