Uslijed svih otežavajućih okolnosti, naša percepcija je sužena isključivo na ovu materijalnu relanost. Vrtimo se u začaranom krugu, vjerujući kako je ovaj život ovdje i početak i kraj. U toj letargiji spavamo i živimo naučena vjerovanja, tuđe obrasce ponašanja, programirani smo djelovati iz straha jer uistinu vjerujemo da smo nemoćni, nemoćni promijeniti bilo što. Naši postupci i reakcije prema drugima rezultat su preuzetih stereotipa koji djeluju poput lančane reakcije vežući nas za konfliktne osobe i situacije.Razumljivo je da u ovom stanju svijesti ne možemo djelovati drukčije, jer jedina poznata realnost koju kreiramo je postojanje straha, borbe i sukoba.

 

Trenutak buđenja? Čega?? Duše!!! događa se u trenucima velike patnje kada nas se podsjeti koliko je ovo materijalno nestalno i prolazno. Vežući se za takvu vrstu “oslonca” normalno je da i doživimo slom, jer Duša ima sasvim druge ambicije. Počinjemo se preispitivati zašto smo ovdje, tko smo i gdje idemo? Znamo li? Na tom putu počinjemo tražiti sebe proučavajući različite religijske koncepte, meditaciju, tražeći pomoć u obliku Učitelja, nekoga “tko ima znanje”. Ali, znanje imamo svi. Duboko u nama vibrira i sjaji sama esencija bića, energetsko srce koje kuca u ritmu Kozmosa. Probudivši taj bitak, taknuvši u samu srž nas, mi prestajemo biti forma, materija, prošlost, budućnost.

 

Mi smo SVE i SADA. Osluškujući ritam srca, dopuštajući da svijetli u nama i širi svijetlost na sve ljude oko nas, ispunili smo svrhu svog postojanja…..BITI! Kada smo u vibraciji sa svojim bićem, djelujemo iz frekvencije ljubavi koja je čista i donosi mir. I onda, nemamo više potrebu za borbom i dokazivanjem, posjedovanjem i kontrolom već puštamo i sebi i drugima biti to što jesmo

 

Više na fb pages Sahuseneb.