Dobrodošli na internet stranicu www.emotrip.org u daljnjem tekstu “emotrip.org”. Preuzimanjem tekstova i podataka sa emotrip.org i/ili dostupnih datoteka korisnik prihvaća niže navedene Uvjete korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje internet stranice  emotrip.org i smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

 

1. Autorska prava

www.emotrip.org  polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Većina sadržaja ove stranice, tekstovi, slike, grafike i logotipovi su vlasništvo emotrip.org, osim ako drugačije nije navedeno. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela emotrip.org, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava emotrip.org i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje na koje imaju pravo suradnici-volonteri ili drugi autorizirani korisnici.

Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima Republike Hrvatske

 

2. Korištenje sadržaja internet stranice www.emotrip.org i dopuštenja za upotrebu istih

Korištenje materijala ove internetske stranice i datoteka za preuzimanje namijenjeno je za privatne, a ne komercijalne svrhe. Upotreba u druge svrhe, kao što su komercijalne, te kopiranje ili distribuiranje zahtijeva bez prethodno pismeno odobrenje uredništva emotrip.org ili suradnika-volontera, odnosno autora članka, članci sa emotrip.org mogu se koristiti isključivo u nepromijenjenom obliku zajedno sa slikama, komentarima autora, uredništva i linkovima s jasnim imenom autora teksta uz obavezno navođenje izvora pri čemu su dužni objaviti link na originalni tekst sa www.emotrip.org, u obliku izvornog imena članka koje je ujedno i link na članak. 

 

3. Ograničenje odgovornosti za štetu i jamstva

Emotrip.org ne preuzima nikakvu odgovornost za korištenje, aktualnost, točnost i potpunost informacija sadržanih na internetskoj stranici, uključujući tehničke informacije, podatke i objave prenesene s drugih stranica ili autorske tekstove. Podaci sa emotrip.org u međuvremenu mogu biti izmijenjeni ili se može doći do novih saznanja s kojima mi nismo upoznati. Podatke i članke s emotrip.org preuzimate na vlastitu odgovornost. Bilo kakva odgovornost za daljnju upotrebu te izravnu ili neizravnu štetu uzrokovanu upotrebom je isključena.

 

Emotrip.org, točnije njegov osnivač, administrator i volonter Ivica Belovarić ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakvu psihičku, fizičku i materijalnu štetu nanesenu korištenjem, aktualnošću, točnošću i potpunošću informacija te bilo kakvu materijalnu i drugu štetu nastalu kršenjem autorskih i drugih prava od strane volontera-suradnika, objavom njihovih članaka i informacija na emotrip.org. Volonteri-suradnici svojim imenom i prezimenom te objavom njihovih članaka i informacija na emotrip.org, garantiraju i u potpunosti preuzimaju osobnu i pravnu odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu njihovim djelovanjem sukladno svemu ispred navedenom i eventualnom pravnom sporu.

 

3 a. Volonteri-suradnici

Sukladno Uvjetima korištenja i prihvačanjem istih, članci volontera-suradnika objavljuju se s punim imenom i prezimenom autora. Volonteri suradnici u e-mailu Prijedloga suradnje dužni su navesti svoje puno ime i prezime, važeću adresu, grad i kontakt broj telefona. Emotrip.org obvezuje se na tajnost podataka adrese, grada i kontakt broja telefona i te informacije služe isključivo kao kontakt potrebe www.emotrip.org i to za: “pismeni kontakt odobrenja autora (suradnika-volontera) u slučaju želje komercijaliziranja, kopiranja ili distribuiranje autorskog djela od strane treće osobe te pravne potrebe nastale eventualnim kršenjem autorskih i drugih prava trećih osoba od strane suradnika-volontera.”

 

4. Linkovi na druge internet stranice

Emotrip.org sastoji se od vlastitih autorskih sadržaja, sadržaja suradnika i eventualnih oglašivača, besplatnih sadržaja,, te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje sa emotrip.org koristite na vlastitu odgovornost i emotrip.org se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Za sadržaj internetskih stranica koje su povezane sa emotrip.org putem linkova, nismo odgovorni. Takvi su linkovi namijenjeni samo kao podrška za korisnike stranice. Emotrip.org ne utječe na sadržaj povezanih internetskih stranica i nije odgovoran za njihove sadržaje.

 

5. Izmjene uvjeta korištenja

Emotrip.org zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

 

Uredništvo www.emotrip.org – Emotrip