Kao što već znate, na Integralnoj školi ritma TO BEAT THE BEAT ne bavimo se uopće zapadno-afričkim ritmovima koje radimo na redovnim djembe tečajevima. TO BEAT THE BEAT je radionica koja nam pruža izuzetnu priliku da uronimo u samu srž ritma i dublje se povežemo s njim, da se upoznamo sa drugačijim tehnikama i stilovima sviranja, drugačijim ritmovima i udaraljkama. Fokus rada prvenstveno je na razumijevanju i integriranju svih onih stvari koje idu u zajedničkom paketu zvanom sviranje – točnost, ritmika, tehnika, dinamika, osjećaj, kreativnost, improviziranje,…

Što ćemo sve raditi u Integralnoj školi ritma TO BEAT THE BEAT?

· PERKUSIONISTIČKE VJEŽBE, PATERNE I RAZLIČITE TEHNIKE SVIRANJA
· STANDARDNE BUBNJARSKE RUDIMENTE
· NEPRAVILNE RITMOVE (7/8, 9/8, 11/8,…)
· ROCK, REGGAE, FUNK, BLUES I WORLD-MUSIC RITMOVE
· SVIRANJE NA NE-INSTRUMENTIMA
· KROZ BODY PERCUSSION OSVJEŠTAVATI ĆEMO CIJELO TIJELO
· DODATNE ZVUKOVE NA DJEMBEU
· UČITI KAKO SAMOSTALNO KREIRATI VLASTITE RITMOVE
· KAKO SVIRATI ŠUŠKALICE – ŠTA RADITI SA DEFOM, SHEKERIMA, ZVEČKAMA,…
· UČITI PRIČATI NA BUBNJU
· UVOD U MULTI-PERCUSSION (SVIRANJE VIŠE UDARALJKI ODJEDNOM)
· SOLO I IMPROVIZACIJE
· itd, itd,…

Sve u svemu, naučit ćemo puno toga novog, obogatit ćemo svoje znanje i iskustvo, produbiti razumijevanje i proširiti vidike u fascinantnom svijetu ritma.

Neobično se veselim podijeliti svoje 30-godišnje sviračko znanje i iskustvo sa svima vama i uživati u zajedničkoj čaroliji ritma.

Zato na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na ovom jedinstvenom tečaju i prijavite se još danas.

Srdačan pozdrav i neka Ritam bude s vama!

Daksh Krešimir Oreški

*************************************************

Voditelj tečaja: Daksh Krešimir Oreški

Gdje – KUĆA ŽIVOTA Zagreb – Vlaška 81 a (u dvorištu)
Kada – svaki četvrtak od 20-22 sata (početak 12.9.)
Koliko – 850 kn u cijelosti na početku tečaja ili 320 kn mjesečna rata
Info i prijave: 095 198 99 15 / 091 50 49 224 / kresimir.djembe@gmail.com

*************************************************

 

BIOGRAFIJA:

Daksh Krešimir Oreški je glazbenik čijim venama teče ritam, a najsnažniji izričaj postiže kroz etničke bubnjeve i udaraljke. Rođen je u Zagrebu, a kao perkusionist i bubnjar aktivan je već dugi niz godina na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, makedonskog orkestra EZERKI & 7/8, osnivač i vođa domaće afro/ethno grupe IROKO, bubnjar u gipsy-swing bandu ALLO, ALLO QUARTETTE,… Pored rada u matičnim grupama surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima i plesačima.

80-tih godina svirao je bubnjeve u mnogim zagrebačkim new wave i rock grupama, a 90-ih je bio gitarista, kompozitor i tekstopisac u new age ansamblu Ocean Blaženstva. Bio je osnivač i vođa prve domaće perkusionističke grupe RHYTHM TRIBE (2002-2008) te bubnjar i perkusionista u Irish/ethno bandu SHAMROCK ROVERS.

Usavršavao se na tečajevima i radionicama afričkih djembe majstora TonTon Soriba Sylle, Adame Dramea, Famoudou Konatea, Billy Konatea, Ibre Konatea, Seckoua Keite, Seydoa Daoa, Sege Sidibea,… Znanje o djembeu i afričkoj ritmičkoj tradiciji produbljuje u Gvineji kod svog učitelja TonTon Soriba Sylle te družeći se s brojnim afričkim glazbenicima na koncertima i turnejama grupe Kries.

Kao prvi učitelj djembea na ovim prostorima, od siječnja 2001 neprekidno vodi djembe tečajeve kroz koje je prošlo više od 1000 polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici. Osim toga vodi i razne perkusionističke radionice, Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice i Team building – Team drumming za poduzeća i kompanije.

Iza sebe ima više tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta te isto toliko snimljenih albuma.

Autor je dvije knjige: “DJEMBE PRIRUČNIK” (2004) i “DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA” (2008). Dobitnik je nagrade Porin za filmsku glazbu te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005 godini, kao najizravnije priznanje talenta i umijeća.