Ne mogu vam dati krila da poletite i s visine bacate amorove strijele na koga želite, ali vam mogu dati recept za ljubav koji vam može pomoći da je pronađete i zatvorenih očiju. Jer ljubav se pronalazi samo pogledom iznutra. Dakle, uzmite tri jabuke, dvije kruške, jednu bananu, šaku zelenila i malo đumbira. Sve to izblendirajte i popijte. Nazdravlje! Ovaj korak je neophodan da bi zdravi i puni energije dugo uživali u ljubavi! 😉

Slijedeći korak je malo zahtjevniji. Morate dopustiti sebi da budete ono što jeste, a drugima da budu ono što oni jesu. To znači da je potrebno prihvatiti sebe sa svim svojim nesavršenostima, a s drugih osoba ukloniti projekciju svojih očekivanja. Sretan je onaj tko to može učiniti u svim oblastima svog života, vjerujte mi na riječ!

Zatim se obavezno potrudite izbiti si iz glave, brige i strahove te sva ona grozna pitanja: hoću li ikada naći to što tražim, ma nema šanse da se to meni desi, možda mi nije suđeno, već sam u godinama, itd.. Svijet je jedno veliko ogledalo te u njemu vidite i dobivate baš to o čemu mislite. Naviknite se promatrati, tražite i pronalazite u ljudima osobine koje vam se sviđaju, ne uspoređujte sve s vama i ne tražite drugima mane. To ne znači da trebate biti slijepi pored otvorenih očiju, već da svojom namjerom usmjeravate svoj svijet u željenom smjeru. Vodite aktivan način življenja u kojem nije bit samo lagano ljuljuškanje na valovima, nego svjesno veslanje u pravcu vašeg cilja. Zapamtite, Bog vam je dao slobodu da djelujete, pa iz toga razloga mudro uživajte u svojoj slobodi!

 

Dok primjenjujete recept za ljubav, nemojte pretjerano misliti o svom ljubavnom cilju i ne budite opterećeni time, jer dovoljno je to što ste na naprijed navedeni način „naručili“ ljubav Univerzumu, nemojte ga dodatno pritiskati. Tako budite čika Murphy-eve zakone i stvarate prepreke. Svjesno im umanjite važnost i vaše prepreke će se same ukloniti, a ako se ne sklone, zaobiđite ih.

 

I na kraju, posljednji sastojak recepta za ljubav glasi: “Otvorite svoje srce, utišajte „ludu“ glavu i neka ljubav u talasima zapljusne sve oko vas!” – u tom slučaju će se ljubav u duploj mjeri vratiti i vama – garantiram!

 

Sa srpskog preveo i prilagodio: Ivica Belovarić

Link na originalni članak – www.talasi.org: Recept za ljubav