[psi] nije stručna knjiga već jednostavno neobična knjiga koja je pisana kao lako čitljiv roman koji neprestano vuče u nova čitanja. Da je autor otkrio nešto stvarno novo i ne radi se o “još jednoj” teoriji dokazao je sa predstavljanjem prve metode za potpuno rješenje problema disleksije za što je primio i patent.

 

Ambicija knjige je vratiti čovječanstvu ljubav…

 

Autor o knjizi ψ [psi]:

[psi] je knjiga koju ćete teško usporediti s bilo čime što ste dosad pročitali jer je zapravo nisam pisao ja, nego je ona pisala mene. Sve se dogodilo prema diktatu razuma o kojem dosad nismo znali gotovo ništa. Da biste mogli tome vjerovati, u knjizi je razotkriveno sedam neobičnih dokaza. Oni su još prije predstavljanja knjige uznemirili intelektualne krugove jer [psi] daje odgovore koje znanost već dugo traži.

 

Unatoč rečenome, [psi] je čitak roman. Na taj je način istina dostupna svakome. A da biste je mogli prepoznati i vi, morate najprije naučiti razumjeti sebe. Zato se dobro pogledajte u ogledalo u kakvo se još niste gledali – [psi] je ogledalo vaše psihe. Možda u njemu otkrijete svoj pravi svijet, nešto najdivnije što ste ikad vidjeli.

 

O sadržaju:

Eros je moderan mladić koji zbog razočaranja u ljubavi pobjegne od kuće. Nekim slučajem koji nije slučajan nađe se u neobičnom svijetu svih misli. Tamo sretne psa, metaforu Života, a on mu razotkrije prvu od sedam tajni. Eros na taj način spozna istinu. Ta spoznaja ukloni njegovu bol, ali zato Eros Životu duguje uslugu – čovječanstvu mora vratiti ljubav.

 

U nastavku se nađe u dvanaest sasvim različitih svjetova koji predstavljaju psihu dvanaestero ljudi i dvanaest ljudskih karaktera. A svaki svijet prikazuje i određenu društvenu skupinu. Naizgled jednostavna priča skriva u sebi kompleksan ustroj koji čitatelju omogućuje zanimljiv uvid u svijet vlastitih misli, vrijednosti i predodžbi o sebi i o drugima te razotkriva koliko različito je moguće vidjeti, shvaćati i razumjeti istinu. Iako će vam se činiti da vi čitate, uskoro ćete otkriti da je zapravo knjiga pročitala vas.

 

Kratki citat iz knjige [psi]:

“Zašto mi nikad ne kažeš da me voliš?” “Jer te ne volim”, odgovorio je Eros. “Što?” začudila se Lana. Nije vjerovala njegovim riječima. “U mojim očima previše si savršena, zato znam da sam zaljubljen u tebe. A kada budeš malo manje savršena, voljet ću te.”

 

Službena stranica knjige: http://www.knjigapsi.hr/o-knjizi

O disleksiji i REI teoriji: http://www.knjigapsi.hr/disleksija

Dojmovi: http://www.knjigapsi.hr/dojmovi-poznatih