U svom hobi umjetničkom izrazu uglavnom se služi tehnikom decoupagea koju je sama usavršila u posljednje tri godine nakon završenog tečaja kod Sone Šuhajdove u Slovačkoj. Sandra danas živi i radi u Sisku ( Hrvatska).

 

Iako je decoupage tehnika vrlo star način kreativnosti i ukrašavanja predmeta, u zadnje vrijeme je ponovo doživjela svoj sjaj i postala vrlo popularna. Njome možete ukrasiti gotovo sve što vam padne na pamet, a za primjer možemo spomenuti drvene okvire, namještaj, kutije za različite namjene…čaj, kolače, kruh, začine…staklene boce i tanjure, razne ukrasne posude… Za ukrašavanje predmeta i vlastiti kreativni decoupage izričaj koriste se salvete raznih motiva, decoupage ili rižin papir, akrilne boje, ljepila, lakovi i naravno škare. Decoupage bi u prijevodu značilo “umjetnost sječenja slika”, a ako dodamo i uzmemo u obzir ideje, sposobnost i vještinu umjetnika sa škarama, bojama, ljepilom i lakovima, možemo komotno reći: “Voila! Art.”.

 

Sandrino iskustvo govori, da nakon prevladavanja početnih prepreka pri stjecanju vještine, ostaje samo jedan problem, a to je znati kada stati…Ne postoje pravila kojih se morate strogo pridržavati, i već je započinjanje svakog novog djela uvijek nova avantura. To je igra prepoznavanja umjetničkih formi i oblika. Važno je stalno biti spreman uočiti mogućnosti stvari koje postoje oko nas. Želim vam uspješnu potragu i veselje u otkrivanju neočekivanog i rađanju još neotkrivenog decoupage umjetnika u vama…

 

Sandra je upravo pri kraju pisanja svoje prve knjige, poučnog i zanimljivog priručnika „ Decoupage – papirom, ljepilom i škarama preuredite svoj dom“ izvrsnog vodiča koji vas korak po korak vodi k jedinstvenom stvaranju unikatnih ukrasnih predmeta. Pomoću ovog inspirativnog priručnika otkrit ćete vlastiti stil vaše maštovitosti i kreativnog stvaranja.

 

 

Zanima li vas decoupage tehnika, Sandru potražite na njenoj Fb stranici Pasija-Art.