Da li se isplati potruditi u svim odnosima? 

 

Postupajte prema sebi s ljubavlju i poštovanjem. Kada šaljete taj signal, uključeni ste na frekvenciju ljubavi i poštovanja. Privlačiti ćete ljude koji vas cijene i poštuju.

 

Ne žrtvujte se za druge. Žrtva ide iz misli da nečega nema dovoljno. Svega ima u obilju pa ne morate raditi ono što ne želite. Radite samo od srca i dajte iz ljubavi. Svima je namijenjeno obilje. Postignite ga u sebi kroz bivanje obilja, pa će se frekvencija širiti. Potražite svoje dobre strane i osobine. Mislite o njima. Imajte zdravo poštovanje prema sebi. Kad zavolite sebe postepeno ćete zavoljeti i druge.

 

Pružati nekome ljubav ne znači sputavati ga u slobodi djelovanja i druženja. Također to ne znači sputavati sebe dozvolom da drugi radi vama što hoće. Vi nemate pravo ograničavati svoje roditelje, odraslu djecu, rodbinu i prijatelje. U slučaju da ih vi uzdržavate i obratno trebate se dogovoriti o pravima i odgovornostima.

 

Prilagoditi se trebate samo obitelji, tako da svatko uloži maksimum ljubavi. Stvarajte iskrene odnose bez ispunjavanja potreba jedni drugima osim maloj djeci. Djeca će cijeniti vas i sebe kada primjerom pokažete da vi cijenite sebe i druge.

 

Ako želite ostvariti dobar odnos, pobrinite se da se vaše misli, riječi i djela ne suprotstavljaju vašim željama. Nema ogovaranja, razmišljanja o nedostatcima. Ni svojim ni tuđim. Usmjerite se na svoje i tuđe pozitivne osobine. Ako najprije ne ispunite sebe, ništa ne možete dati drugome. Jednostavno je voljeti partnera i uživati ako volite sebe i život. Posebno u odnosima pripazite da li ste u strahu ( ljutnja, tuga, bijes, neraspoloženost…) ili u ljubavi.

 

Želite divne odnose pune radosti, ljubavi, snage, obilja i mira? Bivajte u tim stanjima i promijenite misli u nove misli o ljubavi ili mogućnostima osobe. Zadržite li negativne misli, problem će biti sličan upravo negativnostima koje su u vama. Vaše misli da osoba nije dobra, privući će vam probleme baš na tim poljima na kojima ih vidite.

 

Zamijenite ih mislima ljubavi i osjetite kako ih ljubav preplavljuje. Ako je mudro reagirati, bivajte u ljubavi i recite, zabranite što je potrebno s odlučnošću u glasu. Djelujte.

 

Odnos nije dobar ili loš zbog druge osobe. S nekim ljudima je vrlo lako ostvariti odnos, a sa drugima izgleda gotovo nemoguće. Još uvijek je naš dio presudan.

 

Kakav ćemo imati odnos sa „teškim“ osobama?

 

Ima niz načina i mogućnosti. Ne budite grubi, osorni, nepristupačni, samo iskreni s ljubavlju i puninom u svom tijelu. Potražite u osobi ono što poštujete kod nje. Ako vam je u nekom odnosu teško, jedan mjesec zapisujte sve što kod te osobe poštujete. Tada će to početi prevladavati. Obraćajte se svima s ljubavlju i nitko se neće moći obraniti od energije ljubavi.

Bivajući osjetite kakva je koja osoba. Ne sudite o ljudima na temelju jednog neugodnog susreta. Možda vama ili njima nije bio ugodan dan. U drugim okolnostima može biti radosno družiti se s njima. Zapreke postaju izazov. Tražite razlog za pohvalu, ne za ogovaranje. Svatko ima dobre odlike, koje možda u ovom trenutku nisu jasne. Ljubav štiti i ne ostavlja mjesto mržnji, ljutnji i strahu. Izaberite ljude koji su vam svakodnevno u mislima i životu i mislite o njima dobro.

 

Koga možete potaknuti kroz vaš osmjeh i ljubaznost da bude sretniji, mudriji ili zadovoljniji sobom?

 

Da li vi možete davati više nego što dajete? Možda trebate postati bolji, vredniji, ugodniji ili iskreniji. Ako je problem u lijenosti, hladnoći, površnosti i brzopletosti odaberite biti prekrasni. Živite potpuno veselo, u moći i energiji te vam ništa neće biti teško. Veselo radite, grlite, ljubite, volite i dajte. Ne uskraćujte sebi i drugima ljubav.

 

Ako ne možete pomoći tj., utjecati na osobu jer se ne radi o vašem djetetu, suradniku ili nekom odnosu u kojem morate utjecati jedan na drugoga, ne obazirite se na tu osobu. Ne ulažite pažnju na nju ako nije sukladna vašim idejama mira i ljubavi. Ako ima loše mišljenje o vama ( ili učini nešto loše, na što nije mudro reagirati ), nemojte misliti što tko misli ili očekuje od vas. Skinite teret egu i ne hranite ga podatcima povrijeđenosti, već jednostavno volite sebe i život. Oduzmite mogućnost drugima da utječu na vas. Razmišljajte o onome što vas oduševljava i radite što vas veseli. Vi birate s kim se družite. Živite svoj život. Birajte tko vam odgovara. Ne odustajte od svojih odluka koje proizlaze iz ljubavi i ne stvarajte krivnju sebi i drugima. Koristite jednostavan stav: S kim bih se danas osjećala potpuna?