Dok razmišljate o bilo čemu, stvarima i ciljevima koje želite ili ne želite, odašiljete frekvenciju odabranog cilja ili stvari. Privlačite taj predmet ili događaj koji vibrira na toj frekvenciji prema sebi, svojoj frekvenciji. Kad se usredotočite na nešto ( bilo da to želite ili se bunite protiv toga, a razmišljate o tome ), privlačite da vibrira prema vama. Um neprestano o nečemu razmišlja. Ako nije pod utjecajem duha nekontrolirano privlači različite situacije. Često su vrlo komfuzne jer na takav način um razmišlja. Malo si kliče hvalospjeve, a već drugi trenutak je najveća žrtva prijatelja i obitelji. Koliko puta u danu um pomisli kako je pametan i koliko puta osjeti krivnju zbog neuspjeha. Podivljali um uzrokuje uspjehe i padove koji se brzo izmjenjuju.

 

Kada zaboravimo tko smo puno toga nas iznenadi. Ne koristimo svoje izvorne moći ispunjene ljubavlju, a kad se dočepamo slave, moć izražavamo na najgore načine. Ne vidjevši da smo svi Jedno i da je sve na dohvat ruke um odnosno njegov tjelesni vladar pokušava dograbiti čak i ono što mu ne treba. Ne shvaćanje obilja um je u stanju djelovati na užasne načine iz straha da neće dobiti dovoljno pažnje, stvari, ljubavi, moći i užitka. Zaustavimo ga!

 

Svatko najbliži, odnosno svoj um. Bivanje u Jedinstvu je jedan način. Ima ih neograničeno puno. Um nije loš. Bez njega ne bi mogli sagraditi dom, izračunati matematičke zadatke, posaditi vrtove, stvoriti prekrasne obitelji. Um je radni stroj koji pokreće tijelo da djeluje i ne smije biti u ulozi idejnog stvaraoca. Da li želite stvaralački dio predati svom duhu koji sjedinjen sa Izvorom stvara s ljubavlju i bez straha. Možemo koristiti moć i obilje koje je svima na dohvat ruke sa razumijevanjem i za dobrobit sebe i drugih.  

 

Moguće je, ako je svaki dio bića u ulozi koja mu najbolje leži: duša bira, um organizira način, a tijelo djeluje.