Lutkice Palčići nastaju u Humu na Sutli, svaki je unikat i izrađen od recikliranog starog materijala. Djevojke s lakoćom pokazuju što se sve može napraviti uz malo truda, ljubavi i naravno punooo strpljenja, želeći vas na taj način odvesti u djetinstvo kada su postojale lutke koje su mame, tate, djedovi i bake sami izrađivali kako bi razveselili svoje najmlađe.

 

Kako je sve počelo?

 

Sve je počelo kada smo igrom slučaja u jednom starom časopisu naišle na ručno izrađene lutkice. One su u nama probudile maštu i želju za izradom sličnih lutkica s time da smo za njih upotrijebile staru odjeću te je tako reciklirale. Nakon što smo izradile nekoliko lutkica te ih izložile u svom domu u njih se na prvi pogled zaljubila naša obitelj i naši prijatelji. Svoje lutkice smo iz milja nazvale „Palčići“.

 

Svaka lutkica je unaprijed osmišljena do najsitnijih detalja, a za izradu nam je potrebno oko 3 h. U lutkice koje izrađujemo utkale smo puno ljubavi, truda, ideja iz svoje mašte i naravno punoo strpljenja. Inspiraciju pronalazimo u različitim likovima iz bajki ili u ljudima iz stvarnog svijeta. Iako je prijateljima ponekad naš hobi neobičan i dosadan, vrlo brzo promijene mišljenje kad im poklonimo jednog „Palčića“.

Nas vodi vjera i nada da će ljudi prepoznati ručni rad te da će u njemu vidjeti ljudski trud, rad i talent. Također želimo svima obratiti pozornost na to kako se stari tekstil može reciklirati izradom novih proizvoda.

 

 

 Svi koji žele vidjeti naše lutkice mogu škicnuti na našu facebook stranicu pod nazivom Palčići-izrada unikatnih stvariLijep pozdrav od Ivane i Sandre 😉 !!!!!