U opuštenom ozračju uz puno podrške i kroz tehnike za oslobađanje glasa, kreativne vježbe i igru istraživat ćemo glas i njegovu vezu s našim tijelom, energetskim stanjem, emocijama, umom i duhom. Vidjet ćemo u kakvom je odnosu prema drugim glasovima. Cilj nam je osloboditi se sputanosti i straha kako bismo izrazili sebe putem svog glasa. Kada to uspijemo, uspjet ćemo se izraziti i na drugim poljima života. Da bismo to postigli, radit ćemo vježbe opuštanja, a igrom i smijehom povezivat ćemo se sa sobom i grupom na najprirodniji mogući način. U tome će nam pomoći vježbe disanja i opuštanja te vizualizacija i meditacija. Da bismo probudili i razvili senzibilitet za vlastiti glas koristit ćemo se različitim načinima glasanja, vokalnim vježbama, osvještavanjem tijela kao rezonantnog prostora te slušanjem unutrašnjeg zvuka. Učit ćemo kako slušati bez prosuđivanja. U osvještavanju zvuka i ritma pomoći će nam pljeskanje, šuškalice, def, zvončići i drugi jednostavni instrumenti. Pjevanje je prirodno svakome od nas i svojstveno svim narodima i krajevima svijeta te svim duhovnim tradicijama o čemu svjedoči bogata riznica duhovnih i tradicionalnih pjesama i napjeva. Pjevanje ne samo da nas ohrabruje i nadahnjuje već nas povezuje u zajednicu. Inspiracija na ovom glasovnom putovanju bit će nam napjevi iz različitih dijelova svijeta i duhovnih tradicija. Naučit ćemo neke od afričkih ritmičkih napjeva, indijskih bhajana i kirtana, indijanskih napjeva te pjesama drevnih tradicija. Vidjet ćemo koji dio naše duše svaki od njih dira i otvara. Svaki put nešto novo i drugačije. U osvještavanju vlastitog glasa kao podršku ćemo koristiti Om i vježbe za usklađivanje energije čakri. Osvijestit ćemo moć namjere, fokusa i volje. Tako uzemljeni i usklađeni otvorit ćemo put i predati se slobodnom glasu našeg autentičnog bića.

Sve što vam je potrebno da biste se upustili u ovu glasovnu avanturu već imate. Ne brinite se ako mislite da ne znate pjevati. Većina nas to misli. No, to se odnosi na interpretaciju glazbe koju je netko drugi komponirao, a što je s vlastitom pjesmom naše duše? Tko će ju otpjevati ako nećete vi? Na ovoj radionici pruža vam se prilika da upravo toj pjesmi posvetite pažnju, oslušnete je, izrazite i uživate u blagodatima koje vam daje. Time ćete otključati potencijale koje nosite duboko u sebi, a koji su samo vaši, autentični i neponovljivi kao i vi sami.

Pjevanje ima dobro poznate povoljne učinke na zdravlje našeg uma, tijela i duha, a ukoliko dademo priliku svom glasu da se izrazi u svojoj autentičnosti, osjetit ćemo kako se dobrobiti šire na sve razine našeg života. Vježbe opuštanja, disanja, vizualizacije u spoju s istraživanjem i izražavanjem glasa uz praćenje vlastitog ritma bit ćemo osnaženi i ohrabreni za otkrivanje vlastitog potencijala. Postat ćemo sami sebi nadahnuće kroz istraživanje i slobodu bivanja tko smo i kako se osjećamo u trenutku. Osnaženi i osvježeni, s većim samopouzdanjem, jasnijim fokusom i vedrijim raspoloženjem lakše ćemo se suočiti sa životnim izazovima.

“Negdje u nama, između briga, pitanja, savjeta i reklamnih jinglova živi naša intuicija, naš istinski ‘unutrašnji glas’ koji možemo čuti u onoj mjeri u kojoj mu podarimo svoju pažnju“.
— Martha Beck

 

Više o intuitivnom pjevanju i rasporedu radionica na stranici WeGlow Centra – klik 😉