Hrana kao lijekZanimljivo je da u obrazovnom sustavu, od vrtića do fakulteta, najmanje učimo o važnosti prehrane, kako se namirnice pripremaju, koje su prehrambene navike dobre a koje su loše.

Kad bismo rekli da hrana može bit lijek, a isto tako i razlog oboljenja, mnogi od nas tu činjenicu zanemaruje. Zašto je tome tako postoji jednostavno objašnjenje: ZNANJE O TOME NAM JE NAMJERNO USKRAČENO! Namjerno, ovdje, neću pisati koje su reklame najagresivnije u pogledu namirnica.

 

 Časopisi o hrani najčešće govore kad je riječ o dijetama koje, često i nemaju veze sa onime što proklamiraju: ZDRAVO I BRZO DO IDEALNE LINIJE. Niti je zdravo, nit je brzo a idealna linija može biti još dalje nego prije. Uravnotežena, zdrava i što je moguće prirodnija (sirova) prehrana dovodi do idealne linije koja je za svakog pojedinca drugačija, a ovisi koji ima tip metabolizma. Po VEDSKOJ ZNANOSTI postoje tri osnovna tipa VATA, PITA I KAFA i njihovi među tipovi.

 

Na ovim stranicama ćemo se posvetiti pojedinim namirnicama, koje su im ljekovite vrijednosti, za što su preventivno dobre ili pak ljekovite.

 

Spomenut ćemo i one druge koje se koriste u prehrambenoj industriji, a nikako ne spadaju u dobre namirnice, nego suprotno u one vrlo, vrlo loše čak i opasne po zdravlje.

 

Ukoliko dođe do pojačanog interesa za određenu temu MOGUĆE JE ORGANIZIRATI RADIONICE I PREDAVANJA.

Suradnici

Mijenjamo život nabolje!

talasi.org

Web hosting - www.cubrad.com

 

 

Broj prikaza (hitova) članaka
1207335