Može li snaga naših emocija, bile one pozitivne ili negativne utjecati na žive stanice, posebice na našu DNK nakon što su iste fizički odvojene od našeg tijela?

 

Devedesetih godina dvadesetog stoljeća prema studiji objavljenoj u časopisu "Advances" američka vojska pod vodstvom Dr. Cleve Backstera provdila je navedeni eksperiment. Njime je trebalo precizno utvrditi postoji li veza između naših emocija i DNK, a ako da do kojih udaljenosti.

 

Znanstvenici su započeli eksperiment tako što su volonterima uzeli bris tkiva i DNK s unutarnje strane usta, nakon čega bi isti izolirali i stavili u susjednu prostoriju te počeli istraživati fenomen koji po načelima i tvrdnjama moderne znanosti, ne bi trebao postojati.

 

U specijalno napravljenoj komori na donorovoj DNK obavljana su sva moguća električka mjerenja kako bi se ustanovilo reagira li ona na momentalne emocije donora koji se nalazio udaljen desetke metara u drugoj prostoriji. Njemu su se za to vrijeme prikazivali nizovi slika (komične, erotske, s ratišta i sl.) i to na način da u njegovom tijelu izazovu različita emotivna stanja, odnosno da u kratkom vremenu doživi što veći broj stvarnih emocija.

 

Rezultati su bili više nego šokantni. U trenutku (realnom vremenu, mjerenom atomskim satom) u kojem je donor proživljavao emocionalne uspone i padove, njegove stanice i DNK pokazivale su snažne električke reakcije. Iako se njihova udaljenost mjerila desetcima metara. Donorova DNK ponašala se jednako kao da je fizički i dalje povezana s njegovom tijelom.

 

Nakon što je vojska obustavila daljnje eksperimente Dr. Backster i njegov tim nastavili su proučavati ovaj fenomen, ali na većim udaljenostima. Iako je u narednim eksperimentima fizička udaljenost između donora i njegove stanice DNK iznoslila 560 kilometara, interval između pojavljivanja njegove emocije i stanične reakcije (udaljene DNK) bio je nula – učinak je bio istodoban. Bez obzira da li su stanice bile blizu donora ili kilometrima udaljene, učinak je i dalje bio isti. U trenutku kada je donor proživljavao emotivno iskustvo, njegova DNK reagirala je kao da je i dalje povezana s njegovim tijelom.

 

Zalkjučak eksperimenta svodi se na to da između živog tkiva postoji nekavo polje energije te da stanice i DNK komuniciraju putem tog polja. Dok ljudske emocije izravno utiću na živu DNK udaljenost nema nikakvog utjecaja na taj učinak.

 

U svakom slučaju, zanimljivo...

Suradnici

Mijenjamo život nabolje!

talasi.org

Web hosting - www.cubrad.com

 

 

Broj prikaza (hitova) članaka
716973