Ne znate ništa o meditaciji, a željeli bi pokušati nešto drugačije? Pogledajte ovaj jednosatni animirani film s prijevodom i upustite se u avanturu zvanu meditacija.

Male smjernice nekolicine autora za sve one koji se žele pozabaviti tematikom prisutnosti, odnosno bivanja u sadašnjem trenutku. Ako se niste susreli s ovom tematikom, slobodni ste poći na putovanje u sadašnji trenutak. 

Naučite kako istrenirati svoj mozak, stvoriti nove neuronske puteve i reprogramirati stare navike. Kada razumijete kako su krerani neuronski putevi unutar mozga dobivate sjedalo u prvom redu za istinsko razumijevanje načina na koji se možete osloboditi starih navika. Neuronske puteve možemo shvatiti kao „ceste“ (superautoceste) živčanih veza kojima se prenose poruke.

Nova studija, objavljena u časopisu Science govori nam da bi unutar mozga miševa – na kojima su obavljana istraživanja, novonastali neuroni koji su uključeni u formiranje sjećanja mogli dovesti do zaboravljanja starih sjećanja, a ova spoznaja nam pomaže objasniti zašto se toliko borimo da bismo se prisjetili događaja koji su se dogodili davno u našim životima.

Jednostavno je predstaviti odličnu knjigu i renomiranog autora. Dr. Milivojević u ovoj kapitalnoj knjizi izalaže svoju originalnu teoriju emocija, jednu od rijetkih svjetskih grand teorija o emocijama (normalnim i patološkim, ugodnim i neugodnim). Autor vam daje detaljan pregled najvažnijih emocija, od želje i sviđanja do samoljutnje, mržnje ili dosade. Knjiga nam pomaže da razjasnimo sebi one emocionalne kategorije kojima smo svi podložni, laički rečeno – lakše ćemo podnjeti stanja koja nas muče, poput zaljubljenosti, dosade, straha, treme, tuge...

Pročitajmo i sagledajmo, razmišljanja o raznim tematikama našeg kućnog-emotripnog mislioca i filozofa Želimira. 

 

U ovom kratkom tekstu autor nas vodi na promišljanje o "egu" iz jedne potpuno druge perspektive.

Tko ili bolje što upravlja nama, našim postupcima u svijesti i nesvijesti. Što su to uvjerenja? Da li su sva uvjerenja naša vlastita ili su naučena, nametnuta i usvojena? Kamo nas vode ili možda ne? Što postižemo njihovom promijenom? Treba li ih propitivati?

Često u životu ne možemo zadovoljiti neke svoje potrebe, želje ili prohtjeve. Pred nama su mnoge zapreke, a one mogu biti prirodne i socijalne. U prirodne, npr. spadaju žeđ i glad, ako u blizini nemamo hrane ili vode. Socijalne zapreke mogu biti i socijalni običaji (želimo kavu na radnom mjestu). Kada govorimo o zaprekama, tu su i naše mentalne zapreke.

Taj famozni sadašnji trenutak, toliko jednostavan, a toliko težak za postizanje. Često sam razmišljao kako ga najjednostavnije pojasniti širokim masama. Objašnjavajući ga drugima u želji da isti razumiju i počnu primjenjivati, pojavio mi se jedan vrlo jednostavan model koji ću vam predstaviti u tekstu ispod.

Krečući se u poznatom krugu kroz različite situacije s vremenom postajemo sve iskusniji. Kad nam se prelije čaša postavljamo ljude i stvari na svoje mjesto. Vrijeme prolazi, a mi postajemo mudri i puni samopouzdanja. Evoluirali smo i više ne štetimo sami sebi. Doživjeli smo divan preokret. Nakon godina borbi, u glavi se vrte hvalospjevi zbog dobrih odluka i pravog puta. 

Suradnici

Mijenjamo život nabolje!

talasi.org

Web hosting - www.cubrad.com

 

 

Broj prikaza (hitova) članaka
1286018