Ako smo imalo znatiželjni i ne prihvaćamo dogmatsko vjerovanje (ili učenje koje ne dopušta da se u njega sumnja niti ostavlja mogućnost da bude opovrgnuto ili diskutirano, bez obzira na dokaze ili istinu) mogli bismo se uistinu zapitati da li je proces molitve, autosugestija upućena nama samima, točnije našoj podsvijesti ili je ona direktni UpLink – ostvarivanje osobnog i direktnog komunikacijsko-telepatskog linka prema božanskoj sili negdje izvan nas, koja bi se mogla nalaziti na nebu, izvan zemljine orbite ili negdje daleko u svemiru?

 

Pojasnimo sad pojmove autosugestija, molitva i uplink...

 

Autosugestija je metoda utjecanja na podsvijest vlastitim mislima, a može se manifestirati pozitivno ili negativno. Podsvijest sama po sebi nema +/- predznaka i ona kao takva procesira i pristupa svim unijetim informacijama jednakom važnosti. Uz autosugestiju često dolazi pojam afirmacije, koji se odnosi na setove riječi ili rečenica u pozitivnom kontekstu kojima želimo promijeniti neka naša neželjena ponašanja, osviještene negativne stavove, uvjerenja ili životne situacije. Njihova funkcionalnost, ne uvijek uspješna, ovisi o tome koliko Vjerujemo u finalni željeni ishod odnosno cilj. Afirmacije u potpunosti zanemaruju korake u dolasku do cilja te prepuštaju iste zakonu privlačenja. Mijenjanjem mišljenja, stavova i uvjerenja, mijenjaju se i naša djelovanja, a samim time i svi ishodi.

 

Problematika s afirmacijama odnosi se na obrambene mehanizme naše podsvijesti, tj. na temeljna naučena i usvojena vlastita uvjerenja. Uzmimo najčešći primjer: Želite hrpu novaca, a cijeli život vam govore da novac ne valja, da kvari ljude, da je prljav? - ili uzmite neki primjer adekvatan vama.

 

Zamislite se sad i odmah, bogatima i uspješnima! Ponovite si par puta:

 

Ja sam bogat/a i uspješan/na! Ja sam bogat/a i uspješan/na! Ja sam bogat/a i uspješan/na! Ja sam bogat/a i uspješan/na! Ja sam bogat/a i uspješan/na! Jeste...

 

Kako u ovom striktnom slučaju, vaša podsvijest prihvaća ovu afirmaciju? Odnosno novu ideju uvjerenja da ste bogati (osim ako niste), a npr. nemate skoro ni Kune u đžepu ili samo preživljavate na kredit iz mjeseca u mjesec! - iako je osjećaj koji proizlazi iz afirmacije zanimljiv, vrlo je teško uvjeriti sebe u zadanu afirmaciju, zar ne?

 

Kod korištenja afirmacija savjetujem vam jedan mali trik. Da bismo zaobišli obrambeni mehanizam podsvijesti i postigli neku željenu promjenu, za početak si sugerirajte općenite pojmove kako bi ih vaša podsvijest počela prihvaćati i umanjila otpor prema njima, a tek nakon nekog vremena krenite ka striktnim afirmativnim ciljevima.

 

Primjeri općenitih pojmova: zdravlje, radost, ljubav, uspjeh, bogatstvo, samopouzdanje, snaga, neustrašivost itd.. Nakon određenog perioda samosugestije ovakvim općenitim pojmovima možete krenuti na jasnije afirmativne ciljeve, primjer: Uspješan/na sam u poslu koji obavljam. Gdje god dolazim donosim mir, sklad, ljubav i pozitivnost. Mislim da ste shvatili bit. Sada, ako želite, sjednite za stol, razmislite o svemu ovome, uzmite prazan papir i olovku te započnite s dizajnom vlastitih općenitih i striktnih željenih afirmacija. Sretno!

 

Nakon što smo pojasnili autosugestiju i razmotrili njezino funkcioniranje, pravo je vrijeme za sagledavanje molitve.

 

Molitva za razliku od autosugestije nije upućena nama samima u svrhu samostalnog reprogramiranja, nego je ona upućena prema božanskoj sili. Kao i kod autosugestije bit svake molitve je Vjerovanje, ali to vjerovanje svodi se na intervenciju više sile koja će nam pomoći u svemu što zatražimo i trebamo razriješiti. I autosugestija i molitva su uspješnije ako apsolutno bezuvjetno vjerujemo u ostvarenje željenog cilja bez sumnje.

 

Osobe manjeg stupnja samopouzdanja vjerojatno više mogu postići molitvom nego autosugestijom jer sve svoje želje i ciljeve, bezuvjetno predaju božanskoj sili u koju imaju apsolutno povjerenje, a time zaobilaze i obrambene, sabotirajuće mehanizme vlastite podsvijesti. Uzmimo za primjer, kada bi manje samopouzdane osobe molile za veće samopouzdanje kroz molitvu u kojoj imaju sigurnost više sile te ostvarile taj isti cilj molitve, kasnije bi vjerojatno vrlo efektno mogle koristiti i funkcionalnu autosugestiju bez ikakvog problema i sumnje u sebe te njezinu djelotvornost.

 

Bilo da se radi o autosugestiji ili molitvi sve kreće od naših misli kroz emocije i naposljetku kroz osjećaj – uvjerenja te Vjerovanje u pozitivan ishod. Odnosno i jedno i drugo temelji se na osjećaju da je ostvareni cilj već postignut, samo kod molitve imamo dodatak zahvalnosti jer u tom slučaju imamo Vjeru u pomoć božanske sile.

 

Primjer funkcionalne molitve bio bi: Božanska silo, radostan/na sam i zahvaljujem ti što si mi omogućila bolji posao.

 

Pošto smo malo posvijetlili temu, iako namjerno nisam dotakao kvantne razine istih, ono što je ispod površine, vrijeme je za suočavanje s pojmom UpLink koji sam preuzeo iz tehničke terminologije satelitske komunikacije, a koji se odnosi na komunikacijski link sa zemaljske stanice prema satelitu u orbiti, odnosno u našem slučaju ostvarivanje osobnog i direktnog komunikacijsko-telepatskog linka prema božanskoj sili negdje izvan nas, koja bi se mogla nalaziti na nebu, izvan zemljine orbite ili negdje daleko u svemiru.

 

S duhovnog stajališta možemo reći da smo putem naših duša konstantno, 0-24h po zemaljskom vremenu povezani s božanskom silom. Što bi se odnosilo na to, da smo uvijek u direktnom kontaktu s istom. Ako sagledamo proces autosugestije i molitve uviđamo samo jednu, naizgled razliku. U molitvi se obraćamo božanskoj sili u koju imamo apsolutno povjerenje dok se kod autosugestije obraćamo sami sebi s ili bez povjerenja. Bilo kako bilo iz svega ovoga proizlazi da je u oba slučaja bitno Vjerovanje u pozitivan, ostvaren ishod i da je ono put do ostvarenja ciljeva. A ako možemo prihvatiti da smo uvijek dio cjeline i da imamo stalni direktni kontakt s božanskom silom – UpLink, možda su autosugestija i molitva, različito, a opet, ipak isto.

 

Suradnici

Mijenjamo život nabolje!

talasi.org

Web hosting - www.cubrad.com

 

 

Broj prikaza (hitova) članaka
768905